Çamaşır suyu lekesini alkol ile çıkarma.

 Çamaşır suyu lekesi alkol ile nasıl çıkartılır?

Çamaşır suyu, kullanmaktan kaçınılması zor olan yaygın bir temizlik malzemesidir. Ancak dikkatli kullanılmadığında kumaşları, döşemeleri, hatta halıları bile kolayca lekeleyebilir ve genellikle çamaşır suyu lekesi olmuş birçok eşya, gözden çıkartılarak çöpü boylar.



Ancak çamaşır suyu lekesini çıkarmak, düşünüldüğü gibi zor değil. Belirli malzemelerin yardımıyla bu lekeden hiç zorlanmadan kurtulmak mümkün. Elinizi çabuk tutup gerekli çözüm yöntemini denediğiniz sürece çamaşır suyu lekesini ilgili bölgeden tamamen arındırabilirsiniz.

Küçük boyuttaki ve koyu renk kumaşlardaki lekeleri alkolle çıkarmak mümkünken büyük lekeleri seyreltilmiş sodyum tiyosülfat çözeltisiyle çıkarabilirsiniz.

Kumaşta, döşemede ve halıdaki çamaşır suyu lekelerini kalıcı hale gelmeden, önce sıvı bulaşık deterjanı ya da beyaz sirkeyle temizleyerek çıkarabilir ya da hafifletebilirsiniz.

Peki, çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar? Kıyafetlere ya da halıya bulaşan lekeyi ne giderir? İşte çamaşır suyu lekesini çıkarma yöntemleri…

KÜÇÜK LEKELERİ RENKSİZ ALKOLLE ÇIKARMAK

Renksiz (metil) alkol, kumaş boyasına sızıp yaydığı için kumaşta kalan çamaşır suyu da boyayla birlikte yayılabilir. Bu nedenle çamaşır suyuyla renksiz alkolün karışmaması için kumaşı, çamaşır suyu kokusu yok olana kadar soğuk suyla iyice durulayın.

Renksiz alkol, daha çok küçük çamaşır suyu lekelerinde ya da koyu renkli kumaşlarda işe yarar çünkü alkol, kumaşlardaki boyayı seyrelterek beyazlayan kısma yeniden dağıtır.

Cin ya da votka gibi renksiz bir alkole pamuğu batırın.

Daha sonra ıslak pamukla, çamaşır suyu lekesinin olduğu bölgeyi ve etrafındaki kumaşı dikkatli bir şekilde silin.

Kumaşın kendi kendine kurumasına izin verin ve bu şekilde bir gece boyunca bekletin.

Sonra alkolü çıkarmak için iyice yıkayın.

Bir sonraki gün baktığınız zaman çamaşır suyu lekesinin kıyafet ya da halının üzerinden arındığını görebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder