Çamaşır suyu ile lekelenen giysileri nasıl kurtarabiliriz?

 Çamaşır suyu lekesini tamamen gidermek mümkün olmadığı için çamaşır suyu lekesini nasıl kapatabilirim diyorsanız yama veya boyama yaparak kötü görünen bölgeyi saklayabilirsiniz.


1. Yama Yapmak: El işi ve hobi malzemeleri satan mağazalarda hasarlı bölgeyi gizleyecek boncuk, kumaş arma gibi malzemeler bulunmaktadır. Tarzınıza uygun olan malzemeyi seçip ilgili bölgeye yama yapabilir, bu sayede hasar görmüş bölgeyi gizleyebilirsiniz. Bunun için terzi gibi profesyonellerden de yardım alabilirsiniz.

2. Boyamak: Çamaşır suyu olmuş kıyafetleri boyama, çamaşır suyu lekesini kapatmak için en etkili yöntemlerden biridir. Elde veya makinede uygulama ile uzun süreli kullanım sunan kumaş boyaları sayesinde yeni renge sahip bir kıyafet elde etmiş olacaksınız.

3. Kesmek: Eğer mümkünse ilgili bölgeyi keserek ayırabilirsiniz. Bu yöntem daha çok kenar yüzeylerde meydana gelmiş hasarlarda geçerlidir. Böylece çamaşır suyu olmuş bölgeden kurtularak yeni bir kıyafete sahip olabilirsiniz. Lekelenen giysiniz tişörtünüz ise bu kesme işlemini birden çok yerde yaparak yeni bir tasarım tişörte sahip olabilirsiniz. Çamaşır suyu değmiş, eski giysileri değerlendirerek onları çöpe atmak zorunda kalmazsınız.

0 yorum:

Yorum Gönder